torstai 19. marraskuuta 2009

Stanssaus ja kohokuviointi Spellbinderseillä

Multa on viime päivien aikana muutamia kertoja kyselty sähköpostilla, kuinka kohokuvioin Cuttlebugilla Spellbindersin stanssit. Päätinkin tehdä sitten oikein kuvallisen ohjeen, jos vaikka jollekin vielä olisi tästä apua. Kuvion leikkaamista varten kokoan "sämpylän" seuraavasti: Alle A-levy, sitten "kulahtanut" B, leikattava kartonki (mulla kuvassa Fabriano 200g), stanssi leikkaava pinta alaspäin ja C.

Kohokuvioimista varten kokoan sämpylän seuraavasti: Alle A-levy, siisti B, stanssi, jossa leikattu kartonki, leikkausterä ylöspäin, musta kumimatto, 2 kpl 270 g vahvuista kartonkia ja kulahtanut B.

Tässä sitten leikattu ja kohokuvioitu kuvio valmiina.

18 kommenttia:

Carola kirjoitti...

Vaikka mulla ei cuttista ole, niin päätinpä kurkata tätä ohjettasi. Hienon ja selkeän ohjeen olet tehnyt, hyvä juttu. Varmaan monille iloa :)

Mervi kirjoitti...

Selkeä ohje ja sitten jatkokysymys, kuinka usein joudut vaihtamaan uusia esim. B levyjä, mulla tuntuu menevän aika äkkiä, onpas muuten noitten levyjen hinnat nousseet!;-))m

Maaret kirjoitti...

Mervi. Piti oikein aluksi tarkistaa, kuinka kauan olen Cuttiksen omistanut. Hankin sen tammikuussa-08, eli lähes kaksi vuotta olen sillä leikkinyt ja alkuperäisillä levyillä edelleenkin pelaan ja käytössähän se on voisinpa sanoa, että joka päivä.

Mervi kirjoitti...

No vähän ihmettelin kun jouduin jo tilaamaan uudet B:t, ostin cuttiksen vasta elokuussa!Mulla taitaa olla kuluttava tyyli, ne siis on mennyt ihan kieroon;-((m

Piccolissima kirjoitti...

Cuttlebug-kuume vain kasvaa.. ;) Pitääkin pistää mieleen että täältä löytyy näin hyvät ja helpot ohjeen, jos joskus sen cuttiksen kotiini saan! :)

Riituli kirjoitti...

Ihanan selvät ja yksinkertaiset ohjeet. Mäkin olisin tällaisia kaivannut silloin joskus kun tän laitteen hankin. Kiva kun viitsit nähdä tämän vaivan ;)

Maaret kirjoitti...

Mervi. Hiukan uskalsin tätä syytä epäillä, mutta nythän se varmistui. Älä anna levyn mennä kieroon, kääntele sitä nurinniskoin puolelta toiselle aina stanssausten/leikkausten välillä (eli käytä molemmin puolin B-levyä), niin se pysyy suht suorana. Naarmuthan ei haittaa:)

Pipertäjä kirjoitti...

Voi kun joku päivä omistaisikin jonkun härvelin millä stanssata, tulee kaunista jälkeä... Sitä rikastumista odotellessa :)

Marika kirjoitti...

Just pähkäilin fb.ssä tuon kohokuvion kanssa...
Hyvät ja selkeät ohjeet!
Itse ostin tuon stansseihin ihan oman kumimaton mutta jokin siinä on etten tykkää täytynee kokeilla ilman sitä...

Maaret kirjoitti...

Marika. Mun musta kumimatto on Spellbindersin oma ja tykkään siitä, toimii kuin unelma:)

Maisku kirjoitti...

Mmmm, cuttlebug, voi vaan haaveilla siitä. :)

Tuija kirjoitti...

Ninullakin on guttlebug ollut jo pari vuotta ja yhtään b-levyä en ole vielä rikki saanut. Kyllä ne yllättävän hyvin kestää käyttöä.Minulla on ruskea Spellbindersin matto ja hyvin toimii.
Tälläiset opaste postaukset ovat tosi hyviä. Usein on minullekin apua niistä tullut.

Hilkka kirjoitti...

Hik...taas olet jaksanut ohjeet väsäillä:):):)
Minä olen sentään hoksannut käyttää tuota B-levyä molemmin puolin eikä vielä ole hajonnut.No hirmuisesti en tosin käytäkään mutta on se aikas naarmuinen:)

Tanjuska kirjoitti...

Kiitos selkeästä ohjeesta. Tälläista minkäin olisin tarvinnut aikaa sitten ...pitää nyt laittaa blogisi omaan blogiini jotta voin aina palata tarvittaessa ohjeeseen. Mulla on vain muutama stanssi ja nyt iski himo saada lisää.. =).Nälkä syödessä kasvaa..näköjään.

maiju kirjoitti...

Maaret, voisiko sun musta kumimatto olla Sizzixin? Sizzixillä on musta ja Cuttiksen on ruskea.

Maaret kirjoitti...

Maiju. Mun musta kumimatto on Spellbindersin oma ja tykkään siitä, toimii kuin unelma:) Näin kirjoitin jo aikaisemmin yllä tähän viestiketjuun :):).
Siis musta kumimattoni on Spellbindersin!

SannaS kirjoitti...

Iloista ja inspiroivaa viikonloppua! =)

Hilkka kirjoitti...

Minunkin matto on musta ja toimii kuin unelma...Maaret hiukka kyllä taannoin neuvoi kun matto ja lisäkortit oli väärin päin:) Kiitos vaan, hienoa jälkeä tulee:):)