torstai 29. joulukuuta 2011

Sipulipurkkeja servettitekniikalla

Ensimmäisenä maalasin vanerista valmistettujen purkkien kannet Plus Color akryylimaaleilla ja kuivuttuaan lakkasin Tikkurilan puolihimmeällä Paneli-Ässä lakalla.
Purkit käsittelin ensin Modpodge liimalakalla, jonka jälkeen otin servetistä käyttöön vain päällimmäisen kuvioidun kerroksen ja kiinnitin silittämällä leivinpaperia apuna käyttäen purkin kylkiin. Lopuksi lakkasin vielä kaikki pinnat Paneli-Ässällä.


12 kommenttia:

Taru Jehkonen kirjoitti...

Upean näköisiä - wau!

Milla kirjoitti...

Näistä tuli todella hienoja! Mieluustihan sitä tämmöisiä katselisi, ennemmin kuin sellaista valkoista (tylsää) posliinista, joka meilläkin on...

Kirsti kirjoitti...

Tosi komeita. Todella näitä ennen katselee, kuin valkoista.

Pikku Silppu kirjoitti...

Pakko kysyä, ymmärsinkö väärin... Kiinnitit servetin silittämällä leivinpaperin avulla, niin silititkö siis ihan silitysrauhalla?

Maaret kirjoitti...

Pikku Silppu.
Kyllä, kun vaneripurkin pohjalle on levitetty modpodge liimalakka, niin sen päälle asetellaan servetti ja leivinpaperi apuna kuumalla silitysraudalla kiinnitetään servetti vaneriin. (kuuma rauta "sulattaa" esille liiman lakasta ja näinollen servetti tarttuu pitävästi kiinni)

Pia - Piipero kirjoitti...

Meinasin kysäistä, että onko noi sipulipurkkeja.. kun ensin katsoin kuvan että kaloja, ja sitten luin otsikon että "Sillipurkkeja".. juupisjuu. Eli hetkellisen keskittymishäiriön jälkeen hoksasin, että ootkin tosi kivoja sipulipurkkeja tehnyt. Kuulostaa näppärältä tuo silitysrauta-tekniikka. Käykö siihen vaan se modpodge-liimalakka, vai ajaako joku muukin lakka saman asian? o.O

Pikku Silppu kirjoitti...

No enpäs ole ennen tuommoisesta kuullutkaan. Itse kun mitä olen nyhrännyt noiden servettitöiden kanssa niin ne tahtovat aina olla jostain kohdin rutussa. Tuolla tekniikalla varmaan servetin saa tarttumaan tasaisesti.

Taas yksi asia odottamaan kokeiltavien juttujen listalle :)

Maaret kirjoitti...

Piipero. Nyt kyllä kysyt asiaa, johon en osaa varmaa vastausta antaa. Silitysrautatekniikassa ideahan on, että liima notkistuu ja kuumalla silitysraudalla saadaan servetti levittymään tasaisesti halutulle pinnalle, joten mielestäni jokin serveteille käyvä liimalakka olis tarpeellinen esim. ROYAL COAT liimalakka on yksi vaihtoehto. Perus servettilakassahan ei käsittääkseni sitä vaadittua liimaa ole.

Sara H kirjoitti...

Huikeat purkit =) Hauska tekniikka tosiaan, ja aivan upea tulos!
Hyvää uutta vuotta sinulle =)

SannaS kirjoitti...

nää purkit on ihan WAU!!!! huikeen ihania!!=)

onnea ja iloa tulevalle vuodelle!! =)

anna kirjoitti...

voi että miten kiva idea. toi ylempi on kyllä mun suosikkini... :D kauniin muotoiset purkit olet löytänyt

Pia - Piipero kirjoitti...

Kiitos Maaret. :D Oikein järkeenkäypä vastaus. ^_^ Liimalakka siis ostoslistalle. :)
Hyvää alkanutta vuotta. Ihanasti oot koonnut omat suosikkisi tekemistäsi korteista. Ei siinä montaa ollut joista en olis pitänyt! xD